088-281 00 00
Nederlands English
Mijn Taxi Nederland

Pas op voor malafide taxichauffeurs rond Schiphol

15 september, 2016 13:42

Stel je voor: je komt na een urenlange vlucht aan op Schiphol. Na zo’n pittige reis wil je zo snel mogelijk thuis zijn en op de bank neerploffen. Bij de ingang word je vriendelijk aangesproken door een taxichauffeur en je besluit om op zijn aanbod in te gaan: 40 euro voor een enkeltje Schiphol – Hilversum valt tenslotte best mee! Als de chauffeur de taxi bij jouw huis stilzet, geeft hij plotseling aan dat het ritje 40 euro per persoon kost. Jij pikt dat natuurlijk niet. Na vele dreigementen besluit je uit angst toch maar te betalen.

Een vervelende afsluiting van jouw vakantie, maar helaas is dit voor sommige mensen een waargebeurd verhaal. Malafide taxichauffeurs zijn sinds begin deze zomer actief rond Schiphol en hanteren woekerprijzen voor ritjes van en naar Schiphol.

Hoe herken ik een malafide taxichauffeur?

De slachtoffers worden al in de aankomsthal aangesproken door ronselaars, die zichzelf bijvoorbeeld ‘taximanager’ noemen. Ze worden vervolgens gelokt met aantrekkelijke ‘vriendenprijsjes’, maar eenmaal op de eindlocatie blijkt de rekening veel hoger uit te vallen. Ze moeten bijvoorbeeld ook voor koffers betalen of de genoemde prijs is per persoon in plaats van een totaalprijs.

Ga niet in op het aanbod van zo’n ‘taximanager’ als je in de aankomsthal wordt aangesproken. Daarnaast is het verstandig om te vragen of de genoemde prijs een totaalprijs is en of je nog extra voor koffers moet betalen. Ten slotte kun je de chauffeur vragen om zijn vergunning te laten zien. Sinds 1 januari is het namelijk verboden om je zonder vergunning voor te doen als taxichauffeur in de directe omgeving van de luchthaven.

Om vervelende verrassingen te voorkomen, kun je daarom beter van tevoren online een taxi bestellen. Via Mijn-Taxi.nl kun je een taxi reserveren en je ziet altijd van tevoren wat je aan de rit kwijt bent. Wil je weten wat een rit vanaf jouw woonplaats naar Schiphol kost? Bekijk dan hier onze tarieven.

< Geschiedenis taxi: van paard en wagen naar zelfrijdende auto Mijn-Taxi zoekt ervaren centralist >

Reacties

Er zijn nog geen opermkingen
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen