088-281 00 00
Nederlands English
Mijn Taxi Nederland

Iets vergeten in de taxi? De raarste gevonden voorwerpen

11 mei, 2017 12:32

Ben je wel eens iets vergeten in de taxi, trein of bus? Je bent zeker niet de enige. De NS alleen al vindt dagelijks zo’n 300 achtergelaten voorwerpen zoals mobiele telefoons, knuffelberen, tassen en sleutelbossen. Maar er zijn ook mensen die hun kunstgebit of huisdier (per ongeluk?) achterlaten. Bekijk hieronder de lijst met de raarste gevonden voorwerpen in het openbaar vervoer en taxi’s.

Baby

Een voorwerp kun je het niet noemen, maar in Engeland vond een taxichauffeur een baby – ja, echt – in zijn taxi. Een nalatige ouder liet het kindje van nog geen jaar oud achter in de taxi. Toen duidelijk werd dat de ouder niet terugkwam, bracht de taxichauffeur het kindje naar een politiebureau.

Levensgrote opblaasdinosaurus

Dat je je telefoon of zonnebril vergeet in de trein is nog wel te begrijpen. Maar een 2 meter hoge opblaasdinosaurus? Toch is dit opvallende ‘dier’ achtergelaten in een Engelse trein en nooit opgehaald door de eigenaar.

Huisdieren

Je zou denken dat je je huisdier niet zomaar vergeet in de trein, bus of taxi. Toch komen honden, katten, hamsters, goudvissen en hagedissen wel eens bij de gevonden voorwerpen terecht.

Kunstgebitten en beenprotheses

Wij vragen ons af hoe je zoiets vergeet, maar het komt toch regelmatig voor dat mensen ‘lichaamsdelen’ kwijtraken. In treinen, bussen en taxi’s worden regelmatig gehoorapparaten en kunstgebitten gevonden (bah!). De NS kwam zelfs een achtergelaten beenprothese tegen en de London Underground vond tussen zijn lost and found voorwerpen een paar borstimplantaten.

Menselijke schedels

Een Londense taxichauffeur vond een tas met twee menselijke schedels in zijn taxi. De geschokte man schakelde direct de politie in. Dit rare verhaal bleek uiteindelijk vrij onschuldig: de schedels waren van een universitair docent die ze gebruikte voor zijn colleges.

Cello ter waarde van 2,5 miljoen dollar

De internationaal bekende cellist Yo-Yo Ma vergat zijn peperdure cello in de kofferbak van een taxi. Een nietsvermoedende taxichauffeur reed weg met het onvervangbare muziekinstrument ter waarde van zo’n 2,5 miljoen dollar. Na een zoektocht kreeg Yo-Yo Ma zijn Stradivarius cello onbeschadigd terug.

Meest verloren voorwerpen

Dagelijks vinden taxichauffeurs en openbaar vervoersdiensten vele vergeten eigendommen. De meest voorkomende: pasjes als pinpassen, identiteitsbewijzen en ov-kaarten, sleutels, smartphones en portemonnees. Gelukkig komt 60% van de gevonden voorwerpen in het openbaar vervoer en taxi’s uiteindelijk weer bij de eigenaar terecht.

Als jij iets vergeten bent in één van onze taxi’s hoef je je geen zorgen te maken; onze chauffeurs leveren de gevonden voorwerpen altijd netjes bij ons op kantoor af. Ben je iets vergeten in een taxi van Mijn-Taxi? Bel dan 088 281 0000 of stuur ons een e-mail. Wij helpen je graag om je eigendommen terug te vinden.

< Geschiedenis taxi: van paard en wagen naar zelfrijdende auto Tips om een goedkope taxi te bestellen >

Reacties

Er zijn nog geen opermkingen
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen