088-281 00 00
Nederlands English
Mijn Taxi Nederland

De grootste ergernissen in het verkeer

3 augustus, 2017 12:28

Elk jaar komen ze weer langs: lijstjes met de grootste ergernissen in het verkeer. Wanneer je vaak in de auto zit, is de kans groot dat je de meest voorkomende ergernissen regelmatig tegenkomt. Wij zetten de vijf grootste irritaties in het verkeer op een rij. Aangezien deze ergernissen ook allemaal overtredingen zijn, vertellen we je meteen hoe hoog de boetes zijn die hiervoor staan.

Onnodig links rijden

Elke automobilist kent de regel wel: als een weg is verdeeld in rijstroken, dan volg je de meest rechtse rijstrook. Dat veel weggebruikers zich hier niet aan houden, blijkt wel uit het feit dat onnodig links rijden op de snelweg altijd terugkomt in de lijstjes met grootste verkeersergernissen. De boete die hiervoor staat is € 140,-.

 

Bumperkleven

Onder andere als gevolg van onnodig links rijden ontstaat een andere grote ergernis: bumperkleven. De regel is: houd een volgafstand van twee seconden aan. Op die manier is er genoeg tijd om te reageren wanneer er iets voor je op de weg gebeurt. De boete voor overtreding van deze regel kan oplopen tot wel € 600,- wanneer je minder dan drie meter afstand houdt bij een snelheid van 100 tot 130 km per uur.

 

Geen richting aangeven

Iedere automobilist heeft wel eens onnodig bij een rotonde staan wachten omdat een andere weggebruiker zijn richtingaanwijzer niet goed gebruikte. Door op tijd richting aan te geven, weten andere weggebruikers wat je gaat doen. Zo kunnen ze hier indien nodig op tijd op anticiperen. Je bent verplicht om je richtingaanwijzer te gebruiken bij onder andere het wegrijden, inhalen, invoegen en wisselen van rijstrook. Houd je je hier niet aan, dan riskeer je een boete van € 90,-.

 

Agressief rijden

Onder agressief rijgedrag vallen verschillende overtredingen, waaronder het eerder genoemde bumperkleven. Ook afsnijden, rechts inhalen, veel te hard rijden, gebaren naar medeweggebruikers en schelden worden gerekend tot agressief rijden. De hoogte van de boete hangt af van de overtredingen die zijn begaan.

 

Smartphone gebruik

Stiekem doen we het allemaal wel eens: onze smartphone gebruiken tijdens het rijden. Even snel een appje lezen, Flitsmeister aanzetten, een ander nummer opzetten of naar huis bellen. We realiseren ons niet altijd goed hoe gevaarlijk dit is. Blijkbaar ergeren medeweggebruikers zich er ook steeds meer aan: sinds 2015 staat deze irritatie standaard in alle lijstjes met grootste ergernissen. En je kunt er ook nog een flinke boete voor krijgen: als je betrapt wordt, kost dit je € 230,-.

Wil jij rustig van A naar B reizen, zonder je te hoeven ergeren aan medeweggebruikers? Boek dan een taxi via Mijn-Taxi en arriveer zonder stress op je eindbestemming.

< Geschiedenis taxi: van paard en wagen naar zelfrijdende auto Mijn-Taxi zoekt centralist/planner >

Reacties

Er zijn nog geen opermkingen
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen