088-281 00 00
Nederlands English
Mijn Taxi Nederland

De 5 meest opvallende taxi’s ter wereld

4 juli, 2017 16:47

De beroemde gele taxi’s uit New York kent vrijwel iedereen en ook de Aziatische tuktuks zijn een bekend fenomeen. Er zijn over de hele wereld echter nog veel meer originele vormen van taxivervoer. Kende u deze bijzondere en opvallende taxi’s al?

Kokosnoot taxi – Cuba

In Cuba zelf worden ze ook wel ‘Coco’s’ genoemd: knalgele driewielers in de vorm van een kokosnoot. U kunt ze natuurlijk gebruiken om snel van A naar B te komen, maar ook voor het verkennen van de stad is dit een perfect vervoersmiddel. Deze kleine taxi’s rijden namelijk alleen binnen een bepaalde stad en brengen u in principe niet naar een andere stad. Bent u op reis in Cuba en wilt u gebruikmaken van een Coco? Spreek voordat u de taxi instapt een prijs af met de chauffeur. Zo voorkomt u dat u na de rit voor onaangename verrassingen komt te staan.

 

Riviertaxi – Sydney

Het is wellicht niet het eerste vervoersmiddel dat in u opkomt wanneer u van punt A naar punt B wilt komen, maar in Sydney kunt u een ritje maken met een watertaxi. Het is de perfecte manier om beroemde bezienswaardigheden, zoals het Sydney Opera House, vanaf het water te bekijken. Deze Australische watertaxi’s zijn aan de zijkant open, zodat u volop kunt genieten van de frisse zeelucht.

 

Tank taxi – Sint Petersburg

Reizen met de taxi is nergens zo veilig als in Sint Petersburg. Daar heeft een taxibedrijf namelijk een pantservoertuig omgebouwd tot taxi. De tank is een afdankertje van het Russische leger en is met zijn opvallende rode kleur een blikvanger in de straten van Sint Petersburg. Maakt u zich geen zorgen over het machinegeweer boven op de taxi: het is gedeactiveerd en niet meer in gebruik.

 

Fiets taxi – Parijs

In Nederland rijden ze in sommige steden ook rond, maar in de romantische omgeving van Parijs is het nog bijzonderder om een ritje met de fietstaxi te maken. De chauffeurs worden met een elektrische hulpmotor een handje geholpen, wel zo makkelijk wanneer ze een heuvel in Montmartre op moeten rijden. Bijkomend voordeel: de chauffeur wijst u onderweg graag op bezienswaardigheden langs de route.

 

Roze taxi – Tilburg

Tot slot hebben we in ons eigen land ook een bijzondere taxi, namelijk de roze taxi. Sinds 2007 rijden er in Tilburg roze taxi’s rond die speciaal voor vrouwen zijn bedoeld. In deze taxi’s is alleen plaats voor vrouwelijke chauffeurs en passagiers. De ‘Pink Lady Cab’ is bijvoorbeeld ideaal voor vrouwen die vanwege hun geloofsovertuiging niet bij een mannelijke chauffeur in mogen stappen, of voor vrouwen die zich veiliger voelen bij een vrouwelijke chauffeur. Inmiddels zijn roze taxi’s op nog meer plekken te vinden, zo ook in Pakistan.

 

Vervoer van Mijn-Taxi

Bovenstaande taxi’s zijn natuurlijk leuk om een keertje uit te proberen op reis, maar voor een comfortabele en veilige reis in Nederland kunt u terecht bij Mijn-Taxi. Wij zorgen voor vervoer van en naar Schiphol en andere taxiritten in de regio Amsterdam. Boek een taxi via ons online boekingssysteem of bel naar 088-281 00 00!

< Geschiedenis taxi: van paard en wagen naar zelfrijdende auto Iets vergeten in de taxi? De raarste gevonden voorwerpen >

Reacties

Er zijn nog geen opermkingen
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen