088-281 00 00
Nederlands English
Mijn Taxi Nederland

6 feiten over Schiphol: dit wist jij nog niet

30 augustus, 2017 15:12

De taxichauffeurs van Mijn-Taxi zijn regelmatig op Schiphol Airport te vinden om passagiers op te halen of juist weg te brengen. Daardoor kwamen wij achter een paar leuke feitjes die jij waarschijnlijk nog niet wist. Lees snel verder om meer te weten te komen over de mysterieuze gate A, de route die jouw koffer aflegt en het museum to go.

1. De mysterieuze gate A

Ga als je op Schiphol bent eens op zoek naar gate A. Dit lijkt een makkelijke opdracht – waarschijnlijk is dit in de buurt van gate B, toch? - maar is veel moeilijker dan je denkt. Schiphol heeft namelijk helemaal geen gate A. Deze bestond ooit wel, maar veel buitenlandse passagiers verwarden gate E en gate A met elkaar, omdat je de A in het Engels uitspreekt als E.

2. Recordaantal passagiers

In heel 2016 vlogen 63,6 miljoen passagiers van of naar Schiphol, zo hoog was dit aantal nog nooit. Drieënzestig komma zes miljoen! Gemiddeld is dat meer dan 173.000 passagiers per dag. Wij snappen wel waarom de rijen bij het inchecken soms zo lang zijn…

3. Welke route legt jouw koffer af?

Dat je als passagier op Schiphol heel wat kilometers aflegt om bij de juiste gate te komen wist je misschien wel. Maar ook je ingecheckte bagage legt een hele route af naar het vliegtuig, gemiddeld namelijk zo’n 20 kilometer. Onder het vliegveld bevindt zich een gigantische bagagekelder waarin (bijna) alle koffers hun weg naar het juiste vliegtuig vinden.

4. Schiphol is een hub

Op Schiphol komen naast de reizigers die van of naar Schiphol reizen ook veel reizigers die via Schiphol reizen. Voor deze reizigers is Schiphol geen vertrekpunt of bestemming, maar een verbinding. Een hub is namelijk een vliegveld waar passagiers overstappen op een andere vlucht.

5. Rijksmuseum to go

Voor cultuur snuiven hoef je niet eens het vliegveld af als het aan Schiphol ligt. Op de luchthaven vind je namelijk het Rijksmuseum Amsterdam Schiphol, een bescheiden variant van het oorspronkelijke Rijksmuseum. Hier kun je schilderijen bekijken van bekende Nederlandse schilders als Rembrandt, Jan Steen en Ferdinand Bol.

6. Voor de allerjongste reizigers

Dat Schiphol van alle gemakken is voorzien bewijst de luchthaven wel met de Baby Care Lounge. Deze ruimte is speciaal ingericht voor het verzorgen van je kindje. Je kunt je baby voeden, laten slapen in een bedcabine en in bad doen. Terwijl je baby slaapt kun jij even bijkomen op de relaxte loungebanken.

Vlieg jij binnenkort van of naar Schiphol? Mijn-Taxi helpt je graag om van of naar de luchthaven te komen. Bekijk de prijs van een taxi van of naar Schiphol.

< Geschiedenis taxi: van paard en wagen naar zelfrijdende auto De grootste ergernissen in het verkeer >

Reacties

Er zijn nog geen opermkingen
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen