Waarom je een taxi moet nemen en geen snorder?

Een wat? Een snorder?  Nee het is geen taxichauffeur met een snor. Een snorder is een illegale “taxichauffeur” die onder andere niet is geregistreerd bij de belastingdienst. Deze chauffeurs rijden mensen rond zonder wettelijke vergunning wat in Nederland dus illegaal is. Er zijn een heleboel website in omloop waar je een snorder kan bestellen. Alleen het mobiele telefoonnummer van de snorder wordt daarbij benoemd. Je weet dus echter nooit bij wie je in de auto stapt van te voren.

De rede dat veel mensen toch kiezen voor een snorder is omdat ze relatief veel goedkoper zijn. Met snorders spreek je van te voren meestal een prijs af, terwijl een legale taxi met een meter werkt. Je betaald dan een starttarief en de prijs loopt snel op terwijl je rijdt.

Risico van het nemen van een snorder taxi:

  • De snorder heeft niet de verplichte psychologische test ondergaan.
  • De snorder heeft geen officiële chauffeursopleiding gedaan.
  • Snorders hebben geen chauffeurspas.
  • De voertuigen zijn niet gecontroleerd op veiligheid.
  • Ophaalpunten zijn vaak op onveilige plekken.

Er duiken steeds meer nieuwsberichten op van snorders die teveel hebben gedronken. Niet alleen voor de chauffeur maar ook voor de inzittende is dit een heel groot risico. Het is al een paar keer goed mis gegaan. Inspectie leefomgeving en transport (ILT) investeert daarom in het opsporen van snorders. Onlangs is er een grote controle uitgevoerd. Hierbij werden onder andere mystery quests ingezet. De reguliere boete de zie krijgen bedraagt op dit moment €4200,-.  Als een snorder nog een keer in de fout gaat binnen twee jaar kan de boete oplopen tot €10.000,-.

Geen zin om risico’s te lopen? Boek dan gemakkelijk en veilig een taxi via mijn-taxi.

Wat ook interessant is...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>