Vrouwelijke taxichauffeuses in New York

Het is niet vreemd dat veel van onze blogposts te maken hebben met New York City. Het is bij uitstek een van de grootste taxisteden ter wereld. Ook dit keer is er weer een bijzonder nieuwtje uit de Big Apple. Het betreft namelijk vrouwelijke taxichauffeuses; met name het gebrek eraan.

In New York City zijn er zo’n 115.000 taxichauffeurs. Enkel 3450 hiervan zijn vrouwen; enkel 3 procent. Dit is voor sommige vrouwelijke passagiers een probleem. Er zijn veel vrouwen die zich (al dan niet terecht) ongemakkelijk voelen bij sommige mannelijke taxichauffeurs. Ook kunnen de vrouwen religieuze of sociale redenen hebben waarom ze hiervoor terugdeinzen.

Om dit probleem te tackelen is er een nieuwe app bedacht. SheTaxi zou vrouwelijke taxichauffeuses lokaliseren in en nabij New York City. De app zal eerst voor iPhone beschikbaar zijn en Andriod-versie is nog in ontwikkeling. De bedenkster van de app zegt het volgende:

 

“Waarom zijn er geen vrouwelijke chauffeuses exclusief voor andere vrouwen? Het zou erg prettig zijn om die keuze te hebben.”

 

De dienst biedt een alternatief voor vrouwen die om verschillende redenen niet door een man rondgereden willen worden. Eén vrouw vergelijkt het met het kiezen voor een vrouwelijke juriste of een vrouwelijke dokter.

Een taxichauffeur uit New York zegt erover: “Ja, zo nu en dan zal je ons wel eens seksistische dingetjes zeggen of komen we wat brutaal uit de hoek, maar dat is nu eenmaal nodig in het New Yorkse verkeer!

Een vrouwelijke docent zegt grappend: “Goed idee, zolang ik nog maar wel de mogelijkheid heb om seksistische opmerkingen te horen van en naar de taxi.”

Bij ons zult u altijd met respect behandeld worden door onze goedgemanierde chauffeurs en chauffeuses. Wilt u graag een bezoek brengen aan New York City en vertrekt u via luchthaven Schiphol? Kijk dan op onze website voor meer informatie of om een taxi naar Schiphol te bestellen.

Wat ook interessant is...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>