Tips voor beginnende wintersporters

Het is koud buiten en de kerstdagen zijn in aantocht. Veel Nederlanders gaan rond deze tijd graag op wintersport naar bijvoorbeeld Frankrijk, Italië, Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland. Het kan zijn dat het de eerste keer voor je is dat je op wintersport gaat. Daarom hebben wij voor jou een aantal tips waar je rekening mee kunt houden als dit je eerste keer is.

Start met de basics hier in Nederland

Je kunt al voordat je je in de winterse Alpen begeeft wat ervaringen opbouwen. Denk er bijvoorbeeld aan om een paar lessen te volgen hier in Nederland. Je kunt op verschillende plekken in Nederland les krijgen in skiën of snowboarden. Het scheelt als je hier al wat ervaring opbouwt, want dan kun je de beperkte tijd die je te besteden hebt effectief gebruiken door lekker te skiën en te snowboarden. Dat is stukken beter dan daar op locatie nog de basics te moeten leren!

Kies voor een rustige periode

Als je voor het eerst op wintersport gaat, kan het fijn zijn als je de ruimte en de rust hebt om op je eigen tempo je vaardigheden te verbeteren. Houd bij het inplannen van de wintersportvakantie dus voldoende rekening met schoolvakanties en de drukte die daarmee gepaard gaat!

Bespaar op je kleding en materiaal

Je zult de verhalen misschien al eens gehoord hebben. De prijzen van de skikleding en –materiaal liegen er vaak niet om: skiën is een dure hobby! Dit kan misschien een drempel zijn waar je wat tegenaan kijkt en het kan menigeen ervan weerhouden om op wintersportvakantie te gaan! Probeer daarom rond te vragen bij je vrienden-, familie- en kennissenkring. Mogelijk heeft iemand nog ski’s of een snowboard en goede skikleding te leen!

Kies voor een skigebied voor beginners

Als je naar Oostenrijkse skigebieden wil gaan deze winter, dan doe je er goed aan om te kijken de pistes en de kleuren die ze hebben. Als je een beginnend skiër of snowboarder bent, dan geniet een blauwe piste de voorkeur. Dit zijn eenvoudige pistes waar je met relatief weinig problemen je vaardigheden op het gebied van skiën en snowboarden kunt ontwikkelen. Ga je liever naar Franse skigebieden, zoek dan naar plekken met veel groene pistes.

Vlieg je via schiphol naar je wintersportbestemming? Neem dan contact met ons op!

Wat ook interessant is...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>