Ter land, ter zee… Taxi’s over de hele wereld

Over de hele wereld zijn er veel verschillende taxi’s. Denk bijvoorbeeld aan de typisch gele taxi’s in New York of de bekende “black cabs” in Londen. Zo zijn er vele landen en hebben al die landen verschillende soorten taxi’s. Mijn-taxi.nl sorteerde voor u de leukste en gekste taxi’s die er op deze wereld rondrijden.

Londen, Groot Brittanië

Misschien wel één van de bekendste taxi’s rijden rond in Londen, Groot Brittanië. De typische taxi, waarbij de deuren vanuit het midden open gaan, is doorgaans zwart. In het Engels wordt de taxi ook wel een “hackney” of “hackney carriage” genoemd. Zover bekend werd deze naam al gebruikt voordat er gemotoriseerde auto’s waren.

Fun fact: De Britse taxi’s zijn zo gemaakt dat er in ieder geval iemand met een bolhoed normaal in kan zitten

http://3.bp.blogspot.com/-4AS57R2bYE0/TVd9syYr6TI/AAAAAAAAAY8/REM_XVGz6Lo/s1600/tuk-tuk-photo-by-doug-j.jpg

Thailand

De laatste tijd zijn ze ook regelmatig in Nederland te zien, met name in de grote steden: de Tuktuk. Een tuktuk is een gemotoriseerde riksja (een karretje getrokken door een persoon of fiets). Voor de meeste tuktuks wordt een tweetaktmotor gebruikt, die het typische tuktuk-geluid voortbrengt.

Fun fact: Vaak zijn de tuktuk’s in Thailand en andere Zuid-Aziatische landen op een zeer creatieve manier ingekleurd.

http://static.panoramio.com/photos/large/11951325.jpg

New York, Verenigde Staten

Wat ook zeer bekende taxi’s zijn, zijn de gele taxi’s uit New York. Alhoewel er steeds meer taxibedrijven in New York bij komen, is de gele Medallion taxi toch wel het meest bekend. Dit bedrijf werd opgericht in 1907 en had een jaar later al 700 (!) taxicabs. Op dit moment is het mogelijk om een taxi aan te vragen via de app. Op dit moment zijn er ongeveer 13.000 gele taxi’s in New York.

Fun fact: Om in New York een taxi chauffeur te worden moet je 40 uur les krijgen in geografie, etiquette en Engels voordat je je certificaat krijgt.

http://www.veniceonelimousine.com/wp-content/uploads/2011/12/Esterno-water-taxi.png

Venetië, Italië

In Venetië zijn misschien wel de meest opmerkelijke taxi’s ter wereld te zien. Aangezien het transport in de stad alleen over water gaat, gaan de taxi’s ook alleen over water. Op die manier is de watertaxi geboren. Het is niet eenvoudig om in een watertaxi te zitten: er zitten geen meters op de watertaxi en daarnaast kost de afstand met een watertaxi vaak drie keer zoveel als met een gewone taxi.

Kortom, er zijn taxi’s in verschillende soorten en maten die zelfs op verschillende manieren mensen verplaatsen. Of het nou op een driewieler door Thailand is, met een bolhoed op door Londen of in een knalgele auto door New York. En dat alles met één doel: u tevreden op uw bestemming afzetten.

Wat ook interessant is...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>