Schiphol slecht bereikbaarheid met de trein

Het is misschien al oud nieuws, maar het was toch wel een erg opmerkelijk verhaal. Zoals de kop van dit artikel al duidelijk maakt, was Schiphol een periode erg slecht bereikbaar met de trein. Dit kwam door koperdiefstal dat grote schade aan het spoor had gemaakt.

Koperdiefstal is een vorm van criminaliteit waarbij het dure metaal veel geld op kan leveren. Het is dus een lucratieve manier is van diefstal. Koper wordt gebruikt in verschillende kabels en de prijs van koper is erg hoog. De roof wordt vaak georganiseerd en uitgevoerd door criminele bendes uit Oost-Europa.

De koperdieven hebben een flinke ravage achtergelaten op het spoor vorige maand. Op 5 september waren verschillende leidingen en kabels doorgeknipt en was de koper eruit verwijderd. Bovendien was er gedurende de roof brand ontstaan bij verschillende stroomkabels. Het gevolg was een urenlange vertraging voor mensen die naar Schiphol moesten; er reden minder treinen of op sommige delen van het spoor helemaal niet meer.

Door deze vertraging was Luchthaven Schiphol slecht bereikbaar. De NS zette NS Bussen in om ervoor te zorgen dat mensen toch nog op tijd op Schiphol aankomen. Hoeveel mensen uiteindelijk hun vlucht nog op tijd hebben gehaald, is onduidelijk. De trajecten tussen Amsterdam Lelylaan en Schiphol en Amsterdam Zuid en Schiphol hadden de grootste hinder van de koperdiefstal. Daar was er gedurende een aantal uur überhaupt geen treinverkeer mogelijk.

Dit is natuurlijk maar een incident, maar er zijn ook structurele problemen met de bereikbaarheid van Schiphol wanneer je met de trein wenst te reizen van en naar de luchthaven. Het gaat hierbij om de treintijden. Over het algemeen is de trein een redelijke optie om van of naar Schiphol te reizen. Vertrekt je vlucht of komt je vlucht aan om een bepaalde tijd, dan kun je hier nog wel eens problemen aan ondervinden. ’s Avonds laat en ’s ochtends vroeg rijden er meestal maar één keer per uur treinen. Na een lange vlucht en met veel bagage is dit misschien niet een prettig begin of einde van je reis.

Wilt u er zeker van zijn dat u op tijd bent op Luchthaven Schiphol? Kijk op onze website om een taxi naar Schiphol te bestellen

Wat ook interessant is...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>