Een pantservoertuig als taxi

De Russen trekken regelmatig de aandacht. Op het internet bijvoorbeeld met absurde en bijzonder vreemde en gekke filmpjes. Zo zijn op YouTube de filmpjes getiteld We Love Russia een grote hit. Maar Rusland heeft ook offline vaak vreemde trekken. Onlangs hebben ze in Sint Petersburg een nieuw soort taxi, namelijk: de Pantser Taxi.

Sovjettijd

Een lokaal taxibedrijfje uit Sint Petersburg heeft een vergunning gekregen om in een echte BRDM APC te gebruiken als taxi. Dit pantservoertuig werd in de Sovjettijd erg veel gefabriceerd, maar die tijden zijn nu voorbij en er is in het Russische leger nog maar weinig nut voor.

Aanpassingen

Om de vergunning rond te krijgen, waren er wel een aantal aanpassingen die gedaan moesten worden aan het voertuig. Een van die aanpassingen was dat het voertuig geen schutkleur mocht hebben. Om deze reden is de taxi in het rood geverfd. Naast de aanpassingen mag het voertuig niet door een aantal straten rijden die een historische achtergrond hebben. Desalniettemin heeft het voertuig het originele interieur en zit er zelfs nog een geschutskoepel op.

Amfibisch

Wat deze taxi een goede concurrentiepositie geeft, naast de bijzondere ervaring van een ritje in een historisch legervoertuig, is het feit dat de pantser taxi amfibisch is. Dit was reeds een eigenschap van het originele voertuig en kan in Sint Petersburg erg goed van pas komen! Een aantal avonden per jaar worden ’s zomers namelijk verschillende bruggen van de stad geopend. Hierdoor raken sommige delen van de stad gedurende enkele uren afgescheiden van de rest. De pantser-taxi biedt de inwoners van Sint Petersburg een uitweg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>