Een avond als New Yorkse taxichauffeur (deel 3)

LuckyIn onze vorige blog hebben we een klein stukje deelgenomen aan het leven van de New Yorkse taxichauffeur Lycky Abeysekara. De avond was voor hem net begonnen en nog lang niet afgelopen. Deze week reizen we weer met hem mee.

We rijden vandaag weer verder door de New Yorkse straten en Lucky begint weer te vertellen. Als taxichauffeur zijnde krijgt hij vaak verschillende vragen, de een meer dan de ander. Het zijn niet de vragen “Waar is het Empire State Building?” of “Hoe lang is het rijden naar het vliegland?”. Maar juist de vraag; “Waar komt je vandaan?” is de vraag die hem het meest wordt gesteld. Om 16.04 uur, een jonge vrouw stapt in op Broadway en 75th, na een niet al te lange tijd komt ineens de vraag.

“Ik kom uit India”, antwoord Lucky, waarop zij zegt; “Je hebt bijna geen accent,” “Hoelang woon je al hier?”  “Al 25 jaar,” antwoord hij hierop.

Eigenlijk komt Lucky oorspronkelijk uit Sri Lanka, maar hij verteld dit nooit tegen zijn klanten. “Wanneer ik zeg dat Sri Lanka, dan moet ik meer gaan vertellen. De meesten weten namelijk niet waar Sri Lanka ligt. Wanneer je zegt India, dan weet bijna iedereen gelijk waar dat ligt.” Andere keren geeft Lucky weer een ander antwoord, zoals Indonesië en heel soms, om zichzelf te vermaken, verzint hij gewoon een land zoals “Kijigistan.”

The Catch-22

Elke nacht wordt Lucky geconfronteerd met dezelfde Catch-22: Hij heeft cafeïne nodig om zichzelf door de 12-uurs shift heen te krijgen, maar als hij teveel drinkt, moet hij stoppen met werken en op zoek naar een toilet, daarbij heeft hij kans op het verlies van potentiele ritten. Zoals gewoonlijk, een thermoskan in de bekerhouder naast hem; op deze nachten, bevat het warme chocolade.
Na 5 uur in zijn 12-uurs shift heeft hij al 23 ritten gereden en nog geen pauze genomen. Niet eens om even naar de toilet te gaan, zijn benen te strekken of om te eten. “Ik ben binnen gelopen dit laatste uur,” zegt hij net iets over 7 uur in de avond. “Ik kan het nog ophouden.” Zijn motto is dan ook: “Wanneer je vissen vangt, moet je blijven vissen.”

En hij is non-stop aan het vissen: een toeristisch koppel met een huilende baby dat naar een restaurant wil in de Upper East Side; een wat oudere man die een afspraak heeft bij Monster Sushi in het centrum; een mevrouw die gehaast is, want ze is te laat voor de afspraak met haar vrienden in de Meatpacking District.

Lucky’s plan is om door te rijden tot ongeveer 20.00 uur, wanneer hij weet dat het moelijker is om ritten te vinden. Tegen die tijd zullen de meeste namelijk al zijn, waar ze willen zijn, restaurants, bars en theaters. Zij zullen daar ongeveer tot 21.00 uur zijn en daarna hebben zij weer een taxi nodig om naar hun volgende bestemming te gaan. Eindelijk, om 19.55 uur stopt Lucky en rijdt hij naar de McDonalds op 34th Street en Tenth Avenue.

Blijkbaar hebben andere taxi’s hetzelfde idee. Er zijn zoveel taxi’s op het parkeerterrein gepropt dat er geen een lege parkeerplek beschikbaar is. Uiteindelijk vindt Lucky een plek, maar wanneer hij met moeite aan het inparkeren is, parkeert daar ineens een andere taxi. Lucky opent zijn door en loopt dat het raam van de andere taxi; “Luister, ik was hier eerst. Ik heb deze plek gevonden, je moet maar wachten.” Waarop de andere chauffeur antwoord; “Ik wacht ik al tien minuten!” Lucky begint te schreeuwen; “Nee! Nee! Nee! Waarom lieg je?”.

Het was al een ding dat de vrouw eerder hem een tip gaf van 25 cent, of dat de het verkeer hem in slow motion liet rijden door Fifth Avenue, maar dat een collega taxi zijn plek in pikt, helemaal wanneer hij voor 6 uur aan een stuk heeft gereden en zijn blaas bijna explodeert!

Lucky leunt voorover naar het raam van de andere taxichauffeur, steekt een hand op en schreeuwt: “Fucking Lying Motherfucker!” Hij was er helemaal klaar mee. Uiteindelijk vindt hij een andere parkeerplek en rent de McDonalds in en volgt de rij naar de wc waar alle taxichauffeurs met een volle blaas staan.

Ben jij benieuwd wat deze avond nog meer met zich mee brengt? Houd dan de volgende blog in de gaten!

Bent u op zoek naar en taxi? Kijk dan op onze website!

Wat ook interessant is...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>