Een avond als New Yorkse taxichauffeur (deel 1)

Waar we de typische New Yorkse taxi’s al eens beschreven, waren wij ook wel erg benieuwd naar het leven van een New Yorkse taxi chauffeur. We interviewden Lucky Abeysekara over zijn typische avond als taxi chauffeur.

Het is twee uur ’s middags en Lucky Abeysekara scheurt met zijn taxi door een tunnel in de richting van Manhattan. Voordat hij begint met rijden is Lucky al 165 dollar kwijt aan de huur van zijn auto, benzine en het betalen van tol. Zodra hij Manhatten binnen rijdt zet hij het taxilicht op zijn auto aan. ‘I’m an East Side man’ zegt hij, wat betekent dat we vandaag vooral het oosten van Manhattan zullen zien.

 

Taxichauffeur Lucky

Zijn ogen struinen van links naar rechts, op zoek naar klanten. We merken dat hij een vaste loop heeft waarbinnen hij rondjes blijft rijden. De avond begint traag voor Lucky: na 30 minuten heeft er nog geen enkele klant plaatsgenomen op zijn achterbank.

De tijden zijn zwaar voor Lucky, waar het al zwaar was om rond te komen voordat de kredietcrisis begon, is dat nu nog een stuk lastiger. Onze 50-jarige taxichauffeur doet echter alles om rond te komen: hij rijdt 12 uur per dag, 6 dagen per week rond op zoek naar klanten. Een stijf achterwerk krijgt hij er niet van: onder zijn billen rust een dik kussen. “Niet voor het comfort, maar door dit kussen kan ik potentiële klanten beter zien”, aldus de vastberaden taxibestuurder.

Plattegrond Manhattan

Plattegrond Manhattan

Na een tijdje heeft Lucky zijn eerste klant. De rit is echter kort: tien blocks van 59th naar 69th street. Na de man te hebben afgezet heeft Lucky snel zijn volgende klanten: twee schoolmeisjes. Ze steken hun hand niet op, maar door zijn struinende ogen ziet Lucky snel dat ze op zoek zijn naar een taxi. De dames moeten naar de Upper West side. Na ze te hebben afgezet op Broadway en 108th street geven ze Lucky $13 en $2 fooi. Na twee ritten zit Lucky dus al gauw op $20

Rond half 4 heeft onze Lucky er vier taxi ritten opzitten en heeft hij al $32 verdiend. Misschien wordt het toch niet zo’n slechte avond. Benieuwd naar het vervolg van Lucky’s avontuur als New Yorkse taxichauffeur? Volgende week zal het tweede deel te zien zijn op onze site.

Wat ook interessant is...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>