De verschrikkelijkste taxichauffeurs wereldwijd: deel 1

Taxi’s rijden overal ter wereld en zijn niet weg te denken in het verkeer. Alle passagiers hebben wel eens een onbeleefde taxichauffeur meegemaakt. Dit kan in Nederland, Amerika of Parijs zijn en waarschijnlijk heeft u ook wel een verschrikkelijke taxi-ervaring?
In deze blog bespreken we waar u de meest verschrikkelijke taxichauffeurs in de wereld vindt, die u, indien mogelijk, wilt vermijden.

Kuala Lumpur, Maleisië

De taxichauffeurs in Kuala Lumpur weten heel goed hoe ze hun klanten kunnen oplichten. Ze rijden vaak flink om en laten de passagiers veel te veel laten betalen. Hoewel de chauffeurs op de meter dienen te rijden er, zijn er veel chauffeurs die dit weigeren. Het beste advies dat wij u kunnen geven, is vooraf vragen of de taxi op meter rijdt of niet, zo niet? Wacht dan tot er een taxi komt die dat wel doet. Tevens kunnen taxi’s in Kuala Lumpur oud zijn en in slechte conditie verkeren.

Rome, Italië

De taxichauffeurs in Rome staan op plek 2. De reden hiervoor is dat het in Rome zeer lastig is om taxi’s te vinden. Er zijn namelijk te weinig officiële taxi’s en toeristen nemen deze vaker dan ze weten. Toeristen ervaren dan ook regelmatig onbeschoft gedrag van de chauffeur of worden flink afgezet, zeker wanneer het regent kan u het dubbele tarief verwachten.

Parijs, Frankrijk

Parijse taxichauffeurs staan bekend om hun onbeschoftheid en zijn vaak zeer vervelend. Spreekt u Frans? Dan is het aangenaam om in Parijs een taxi te nemen. Spreekt u de taal niet? Dan is ons advies om vooraf het adres van bestemming uit te printen, want Parijse taxichauffeurs vertikken het om Engels te praten.

Fijne chauffeurs, maar toch niet prettig

Taxichauffeurs in onderstaande steden worden gezien als prettig en meedenkend, maar toch willen wij ze in deze blog even vernoemen.

Bangkok, Thailand

Hoewel veel toeristen vinden dat Bangkok beschikt over zeer goede taxichauffeurs, vermelden wij de chauffeurs toch in onze blog. De reden hiervoor dat veel taxi- en tuk-tuk chauffeurs de wegen niet kennen en dus ook vaak moeten omrijden of verdwalen. De meeste chauffeurs zijn namelijk boeren, die op deze manier een extra ‘zakcentje’ willen verdienen.

New York, Verenigde Staten

Hetzelfde geldt voor New York, de taxichauffeurs worden gezien als vriendelijk en efficiënt. Veel chauffeurs kennen niet de hele stad, zodat men uiteindelijk bedrogen uit kan komen qua efficiëntie en kosten.

Taxi’s in Nederland

In deel 1 van de verschrikkelijkste taxichauffeurs staat Nederland er niet bij. Wat denkt u? Staat Nederland ook de top tien? U leest het in onze volgende blog.

Ondanks dat er slechte en onvriendelijke taxichauffeurs zijn, streven wij altijd naar de beste zorg voor u als gast. Bij ons staat u centraal, wij brengen u veilig en voor een eerlijke prijs naar uw bestemming toe. Boek uw taxirit vooraf voor een vaste lage prijs.

Wat ook interessant is...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>