De 10 meest vreemde taxi’s ter wereld in beeld

Onlangs schreven wij een blog over taxi’s in de wereldsteden New York en Bangkok. Tijdens onze speurtocht naar informatie vonden wij nog veel meer opvallende taxi’s en deze willen wij jullie niet onthouden! Van Lamborghini taxi’s, taxi’s op zonne-energie tot boottaxi’s; ze komen allemaal voorbij in dit blog.

 divine-taxi (Mobile)

 De Londense ‘Divine’ Cab

Voordat we naar de meest extreme taxi’s gaan, beginnen we met een taxi die al eerder voorbij is gekomen: een Londense cab. De cab die hier wordt getoond is echter geen normale. Deze taxi is namelijk bedrukt door chocolademerk ‘Divine’. Wij vinden dat hij er prachtig uitziet, u ook?

 

 taxi-lambo (Mobile)

 De Lamborghini taxi

In Nederland zijn ze (zover wij weten) nog niet te zien, maar in grote steden over de hele wereld zijn er een aantal te vinden: de Lamborghini taxi. Deze taxi is waarschijnlijk meer dan 400.000 euro waard, waardoor de ritprijs ook zeer prijzig is. Zou u het ervoor over hebben om een rit te maken in dit racemonster?

 

 groene-eend (Mobile)

 De Mexicaanse ‘Vocho’ taxi

Waar wij dit soort voertuigen snel zullen bestempelen als een ‘Lelijke Eend’ worden Volkswagen Kevers in Mexico nog vaak gebruikt als taxi. Uiteraard worden ze goed onderhouden. Mocht u dus een rit in een Lelijke Eend ambiëren, dan kunt u het beste op vakantie gaan naar Mexico.

 

 vlieg-taxi (Mobile)

 De vliegtuig-taxi

Nieuw in de Verenigde Staten is de vliegtuig-taxi. Dit vliegtuig komt u natuurlijk niet aan de voordeur ophalen, maar is wel te reserveren. Zo zijn er 3 mogelijke bestemmingen en is een rondvlucht ook mogelijk. De vluchten zijn echter wel prijzig: $99 plus belastingen.

 

 boot-taxi (Mobile)

 De New York Water Taxi

Het kan ook allemaal in New York, van de gele taxi’s tot Lamborghini taxi’s en dus ook een Water Taxi. Met deze watertaxi kunnen toeristen en bewoners van New York op een unieke manier op hun bestemming komen

 

 hummer-taxi (Mobile)

 De Hummer-taxi

We blijven nog eventjes in de Verenigde Staten, het land waar alles altijd groter en extremer kan. Daar komen we dus ook al snel uit bij de Hummer-taxi, gespot in Houston, Texas. Dit is waarschijnlijk ook direct de meest milieu belastende taxi in dit rijtje.

 

 cuba-taxi (Mobile)

 Cubaanse driewieler taxi

De Cubaanse driewieler taxi heeft wat weg van de taxi’s in Bangkok, maar zijn toch anders. Deze taxi’s lijken op grote motorhelmen en worden vooral gebruikt in Havana, Cuba.

 

 solar-taxi (Mobile)

 De Solar Taxi

De Solar Taxi is een taxi die aangedreven wordt door zonne-energie. Deze taxi rijdt echter niet van locatie naar locatie; hij maakt een rondtocht over de wereld. Alhoewel deze Solar-taxi dus niet echt een taxi is vonden wij hem zeker het noemen waard.

 

 rupsband-taxi (Mobile)

 De taxi op rupsbanden   

Wie de film ‘Taxi 3′ heeft gezien, kent de taxi op rupsbanden waarschijnlijk wel. Jammer genoeg werd deze taxi alleen in de film gebruikt. Wij zijn wel benieuwd hoe deze ons zou kunnen vervoeren door de binnenstad van Amsterdam!

Zo ziet u maar dat er zeer veel verschillende soorten taxi’s zijn over de wereld, in alle soorten en maten. Heeft u tijdens uw reizen een vreemde taxi gezien? Laat het ons weten!

Voorlopig houden wij het voorlopig bij onze ‘normale’ taxi’s, die uiteraard wel voorzien zijn van alle comfort en gemakken. Hopelijk kunnen we u binnenkort verwelkomen in een van onze prachtige auto’s. Bij Mijn-Taxi wordt u o.a. vervoerd in een Audi A6, Mercedes E of Volvo S80. Deze kunt u uiteraard reserveren via www.mijn-taxi.nl.

Wat ook interessant is...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>