80-jarige taxichauffeuse eindelijk met pensioen

Er zijn mensen die een echte aanwinst zijn voor de taxi branche. In de taxiwereld is er ook zo’n bijzonder persoon, namelijk Tjeppie Brouwer. Tjeppie komt uit Kuinre: een klein Overijssels dorpje grenzend aan Friesland en Flevoland, met minder dan duizend inwoners. Tjeppie is chauffeuse van het taxibedrijf wat werkzaam is in de regio Kuinre en Luttelgeest.

Dit jaar stopt Tjeppie echter met haar functie. De hoofdreden daarvoor zijn haar twee zoons. Zij zijn eigenaars van het taxibedrijf waarvoor Tjeppie werkt. Hoewel ze het werk nog steeds ziet als een echte hobby en ze eigenlijk nog helemaal niet dacht aan stoppen, heeft ze helaas weinig keus. Het bedrijf stopt namelijk met de taxiritten.

Tjeppie behaalde in 1957 haar rijbewijs en geniet nog altijd erg veel van het autorijden. In een rapportage van Hart van Nederland vertelt ze een aantal dingen die ze heeft meegemaakt, waaronder diefstal en een dronken passagier die zonder broek in de taxi moest stappen.

Tjeppie begon met haar werk als chauffeuse toen ze leerlingen van Kuinre naar hun bassischool in Luttelgeest bracht. Verder heeft ze jarenlang trouwritten aangeboden en nam zij het vervoer voor zich voor bet af en aan brengen van bezoekers en patiënten van ziekenhuizen in de regio.

Aankomende woensdag 1 oktober start haar pensioen.

Wat ook interessant is...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>