3 gouden tips voor buitenlandse taxi’s

Van Bangkok tot Los Angeles en van Rio de Janeiro tot Griekenland: reizen met een taxi, het gebeurt over de hele wereld. Overal ter wereld zijn de taxibedrijven hetzelfde en toch zo anders. Wij hebben 3 gouden tips op een rij gezet om overal ter wereld met vertrouwen een taxi zowel in- als uit te stappen.

Mijn-Taxi taxi

1. Spreek voor het instappen de prijs af

De meeste taxi’s in westerse landen hebben een meter. Vaak kun je daarop vertrouwen, maar houd het in de gaten. Taxichauffeurs kunnen de meter namelijk manipuleren of ze rijden (zonder dat je het doorhebt) om. Als je de weg niet kent in de stad waar je bent, vraag dan van tevoren hoeveel de rit ongeveer zal kosten.

Op veel plekken in Afrika, Azië en Zuid-Amerika hebben taxichauffeurs geen meter. Spreek daarom voordat je gaat rijden een prijs af, voordat je voor een onaangename verrassing komt te staan.

2. Kies voor een officiële taxi

In veel niet-westerse landen komt het vaak voor dat er, naast de officiële taxi’s, ook illegale taxi’s rondrijden. Deze “chauffeurs” willen op deze manier een zakcentje bijverdienen. Zorg er dus voor dat als je in het buitenland komt, je op een officiële taxistandplaats een taxi neemt. Officiële taxi’s zijn meestal te herkennen aan een taxilicht, de naam van de taxicentrale op de zijdeuren en een vergunning die op de zijruit is geplakt, op de plek waar de passagier zit.

3. Wantrouw de taxichauffeur

Alhoewel het vaak lijkt dat je een leuk gesprek met de taxichauffeur hebt, komt het ook vaak voor dat hij/zij je verkeerd inlicht. Dit kan bijvoorbeeld door te vertellen dat de locatie waar je heen wilt niet meer bestaat en dat de taxichauffeur een alternatief heeft. Luister hier nooit naar, de taxichauffeur heeft waarschijnlijk connecties bij de desbetreffende locatie.

Om dit soort situaties te voorkomen kun je natuurlijk ook simpelweg alleen het adres of de straat van je hotel geven (en de naam niet zeggen) en het laatste stukje lopen.

Bij Mijn-Taxi spreken we om deze redenen dan ook altijd een vaste prijs met onze klanten af. Deze prijzen zijn hier te zien. We hopen u snel te kunnen verwelkomen en uw buitenlandse reizen een goede start te kunnen geven of mooi te kunnen afsluiten.

Wat ook interessant is...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>